söndag 26 oktober 2014

Fullt eller fullt?

Var det folkigt eller var det folkigt? Det måste ha varit besöksrekord hos skoterhandlarna i helgen. När vi närmade oss Oktan i Torvalla var det dubbla rader med parkerade bilar säkert tvåhundra meter före och bra mycket efter och fullt på parkeringarna hos grannföretagen.
Oktan har byggt om och utökat lokalerna med anledning av förändringarna i sortimentet, Ski-Doo har tillkommit och Arctic Cat försvunnit. Att verkstaden behövde utökas var klart, det var rejält trångt där tidigare. Nu har man flyttat verkstaden till ett eget hus på gården. Också butiken har blivit mera ändamålsenlig.
Och i lördags var det knökfullt där, folk och skotrar i en härlig blandning. Hamburgar-försäljning förstås och en hel del montrar med diverse tillbehörsförsäljare. Flyguppvisning var det också i form av skoterhoppning.

Hos Motorhuset verkade det lite lugnare men det var säkert tillfälligt för de flesta åker nog emellan så det handlar bara om flödeshastighet. Arctic Cat återfinns numera i samma lokaler som Polaris och det funkar det också. Det bästa med rockaden, enligt mej, är att BRPs produkter finns på ett och samma ställe.

Yamaha Centers lokaler upplevs som ljusa och rymliga när man kommer från Motorhuset och vi kanske låg först i vågen för det var snudd på lite folk där. Såg heller ingen matförsäljning, man har under senare år kunnat köpa kolbulle, om man haft tålamod att vänta.


Det är mycket Arctic hos japanerna sedan man började samarbeta om tillverkningen. Vissa maskiner är helt identiska med Arctic chassimässigt, i stort sett bara färgen som skiljer. Sen sitter det förstås en Yamahamotor hos båda märkena.

torsdag 23 oktober 2014

Avrustning

Almanackan säger att skotersäsongen närmar sig. Vi har fått dras med en närmast olidlig värme hela hösten och sånt kan aldrig vara nyttigt för att ge vintern en bra start. Visserligen börjar flingorna öka på prognosmakarnas kartor och det är väl bra, det kyler ner om inte annat, för trots ett optimistiskt sinnelag så får man nog inse att det kommer att behövas kyla innan man kan hoppas på nåt bestående snötäcke. Huvudregeln är dock, som alltid, låt det snöa!


Senaste tiden har ägnats åt en del avrustning. Säsongsstart innebär ofta avrostning men nu är det alltså rusta av.
Det som för några år sedan verkade helt omöjligt håller nu på att bli verklighet. Att köpa en helt ny skoter var något som bara skulle vara aktuellt en gång i livet, lika fullt är det på väg att hända igen.
Inför en sån här skilsmässa är det del prylar man vill behålla, dels för att det är så personberoende vilka grejer som nån annan över huvud taget vill ha, dels kan det ju vara så att de passar på nyförvärvet.
Det handlar bland annat om dragkrok, strömförsörjning och hållare till ett par GPS-manicker(!) och en batteridriven termometer med klocka, eller väderstation som någon lite retfullt sa då den var ny.
Grejer som det tagit åtskilliga timmar att få på plats, nu åkte dom av på en liten stund men samtidigt vill man inte lämna iväg en maskin med avklippta kablar och trista märken efter skruvhål och annat. Och jag tror att det mesta blev som det var när maskinen var ny för fyra år sedan. Rackarns vad tiden går är väl en reflektion man kan göra i sammanhanget.

Hoppsan!

 Så har tideräkningen hoppat till igen, redan slutet av mars och påsken står för dörren. Vissa skulle nog säga att det redan är påsk efterso...